Grundarna

SRD

Svenska räddningsdrönare

Övriga frågor, som ej gäller ett eftersök kan ställas genom att maila oss på:

info@srd.nu

 

En för alla, alla för en

 

Känns den igen? Så tänkte jag då jag startade gruppen SRD på Facebook i oktober 2018

 

Jag har sedan gymnasietiden kännt att jag vill hjälpa samhället. Jag vill bidra med något bra till mina medmänniskor

 

Jag gjorde militärtjänstgöringen som brandman i Rosersberg (Stockholm), praktiken utfördes på Botkyrka brandstation, jag har åkt med ambulansen som lärling. Jag har samlat ihop kläder till hemlösa som jag sedan åkte runt och delade ut, samlat ihop mat till hemlösa. Jag har samlat ihop pengar till barn som har problem hemma. Jag är med i Sveriges hjärtstartarregister, jag har en egen defibrillator i min privata bil. Nu äger jag en drönare och varför då inte hjälpa samhället när jag kan. 

 

Då det finns ett flertalet olika Facebookgrupper för drönaroperatörer så tänkte jag att det vore väldigt smidigt att ha en grupp där alla som vill hjälpa samhället frivilligt kan anmäla sig till. Sagt och gjort, jag startade den första gruppen för oss, Svenska RäddningsDrönare (Swedish RescueDrones) . Målet med denna gruppen är att vi ständigt skall få in nya operatörer och att vi skall vara ett komplement till de olika sökorganisationerna, men även vara andra myndigheter behjälpliga då hjälp önskas. Kanske vill räddningstjänsten ha hjälp med att få det bekräftat ifall det är en skogsbrand eller inte, eller nån annan myndighet vill veta ifall kraftledningen är skadad eller inte? Eller varför inte bistå en familj som är ute och letar efter sin bortsprugna hund? Alla uppdrag utförs gratis utav gruppens operatörer, bara det är en bra sak!


Så nu hoppas jag att denna grupp växer, att anslutna operatörer får vara med vid eftersök och utföra en livsviktig uppgift: Att hitta/rädda liv!

 

//Jarno Puustinen

Mavic PRO

"RESQ_ER"