SRD finalist i AUVSI Xcellence Awards!

Svenska Räddningsdrönare finalist i AUVSI Xcellence Awards!
Har det stora nöjet att berätta att SRD är en bland sex organisationer inom området ”Public safety” som har gått till ”final” i en av världens främsta ”drönartävlingar”, AUVSI XCELLENCE Awards.

AUVSI fungerar som en branschorganisation med fokus på innovativt utvecklande och användande av drönarteknologi för att rädda liv och vid humanitära insatser. AUVSI har sedan 2018 utnämnt de ledande aktörerna inom obemannade farkoster och robotics. Bland tidigare vinnare finns bl.a. NASA, Airbus, AirRobotics, Velodyne m.fl.

Vad som imponerade på juryn och kommentarer vi fått från andra var bl.a. SRDs storlek ”With 1.200 UAV pilots you might be the biggest UAV search & rescue organisation in the world”, vårt engagemang av frivilliga, att vi når resultat samt pågående och framtida digitaliserings- & utvecklingsprojekt med samverkanspartners som t.ex AirData, ESRI och DJI.

Det är enormt glädjande att vi alla 1200+ drönarpiloter som är med i SRD får detta erkännande att vi tillsammans ”nått en bit på vägen” till något stort. Så njut av det här allihopa. Både ni som varit med och flugit på våra insatser och ni som ännu inte gjort en aktiv sökinsats. Att vi har en beredskap att utföra insatser i nästan hela Sverige är stort.

Och till Jarno och Daniel som grundade SRD 2018 med sin vision att drönare i kombination med frivilliga volontärer kan vara en stor nytta vid samhällskritiska insatser ; ”You did it!” Ni tänkte helt rätt!
Kanske får vi till och med se Jarno ta emot priset som ”vinnare” på AUVSIs XPONENTIAL konferens i Dallas i oktober. Till dess, låt oss njuta av att vi fått detta erkännande. Att vara en av finalisterna räcker gott och väl……än så länge. Ut och flyg nu!

Mer information finns här: AUVSI Xcellence Awards

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*