Hem

Om SRD

SRD är en grupp drönaroperatörer i Sverige som frivilligt anmält sig för att med sina drönare hjälpa samhället med eftersök då behov uppkommit. Operatörerna i gruppen finns utspridda över hela landet och därmed kan flertalet operatörer ansluta till sök då uppdrag inkommer.

Varje operatör väljer själv ifall hon/han skall ansluta sig till ett eftersök, och det är upp till varje operatör att följa lagar och regler, dels gällande själva flygningen men även att följa sökorganisationens föreskrifter och regler.

SRD samarbetar idag med FIKK (Frivilliga Insatser vid kris och Katastrof)  samt Missing People. Självklart så försöker vi att ställa upp ifall andra myndigheter, organisationer eller privatpersoner vill ha hjälp.

I gruppen finns det idag operatörer som har drönare utrustade med värmekameror, och sökarljus på sina maskiner. Det alla operatörer i gruppen har gemensamt är att de vill vara med och hjälpa till, att göra nytta!

Sponsorer

Svenska räddningsdrönare är en grupp utan inkomster eller bidrag

Våra piloter gör ett fantastiskt jobb för samhället och anhöriga till försvunna. De tar ibland ledigt från sitt jobb, och de åker ut på sin fritid för att hjälpa till. Det innebär ofta kostnader för piloterna , t.ex. resekostnader. Samtliga operatörer utför eftersök gratis så inga kostnader finns inom gruppen. Dock så är man alltid i behov utav varselvästar, mössor, vantar och andra förbrukningsvaror. Ett bidrag underlättar eventuella inköp till gruppen. Så vill Du/Ni bidra med valfri summa så vänligen maila oss. Vi blir oerhört tacksamma för alla bidrag!